ترجمان : نعره های تماشاگران نشانه چیست ؟
29 اسفند 1397
04:46 |
0 نظر |
3185 بازدید |
امتیاز: با 0 رای
بازی هنوز شروع نشده بود که پلیس سر رسید. مأموران -با کلاه ایمنی، سپر به دست و باتون به کمر- در خیابانهای شهر مارسی در فرانسه به درون جمعیت یورش بردند تا تودۀ درهمی از طرفداران انگلیسی و روسی را از هم جدا کنند که مشغول تهدید و توهین به همدیگر بودند و بهسوی هم بطری پرتاب میکردند. برخی از طرفداران، با بالاتنۀ برهنه و پوشیده از خون لَختهشده، داشتند از اعماق وجود نعره میکشیدند. برخی دیگر نیز، لیوان پلاستیکی آبجو در مشت، سعی میکردند از ابرهای گاز اشکآور بگریزند. این غائله زمانی ختم شد که دستهای از طرفداران برای مداوای زخمها به بیمارستان رفتند و دستهای دیگر دستبند به دست با پلیسی در کنارشان [به بازداشتگاه] روانه شدند.
این جنجال در ماه ژوئن در آغاز مسابقات فوتبال یورو ۲۰۱۶ اتفاق افتاد. اما اسناد تاریخی مربوطبه رفتارهای افراطی طرفدارها قدمتی به درازای تاریخ دارد. در سال ۵۳۲ میلادی در قسطنطنیه، طرفداران پس از یک مسابقۀ ارابهرانی یک هفته را به شورشی خشن گذراندند؛ امروزه مورخان به آن «شورشهای نیکا» میگویند. تخمین زده میشود که هزاران نفر کشته شدند. در شورش سیدنی در سال ۱۸۷۹، یکی از تصمیمات داوری در مسابقۀ کریکت منجر شد به اینکه دو هزار تماشاگر به درون زمین سرازیر شوند و، بنابر گزارش روزنامهای محلی «با صحنهای از سردرگمی همراه بود و ضرباتی دریافت و تلافی شدند».
رفتار متمردانۀ طرفداران در ورزشگاه خانگی ایگلز، وِترانز در فیلادلفیا، طی چند دهه به چنان وضعیت اسفباری رسید که، در سال ۱۹۹۷، دادگاهی درون ورزشگاهها تشکیل شد که به مواردی مثل ادرارکردنِ طرفداران در روشوییها، قاچاق الکل و دعوا در جایگاهها رسیدگی میکرد. در سال ۲۰۱۱، دانشجویان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا به هنگام اعتراض به اخراج جو پاترنو، مربی فوتبال آمریکایی، که پس از رسوایی مربوط به کودکآزاری برکنار شده بود، با پلیسها درگیر شدند. دو سال بعد، طی شورشهایی پس از یک مسابقۀ بوکس در اندونزی ۱۷ نفر کشته شدند.
ورزش چه دارد که ما را به حاشیههای روانی میکشاند؟
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
http://tarjomaan.com/vdcd.s0j2yt0jkg46.t2yabmyfm,.html