بوطیقا : چهل سال شعر انقلاب

بوطیقا : چهل سال شعر انقلاب

بوطیقا : چهل سال شعر انقلاب

29 بهمن 1397 11:20 | 0 نظر | 3333 بازدید | امتیاز: با 0 رای
📕در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی بیست و دومین میزگرد از سری میزگردهای آزاد ادبی #بوطیقا در موسسه‌ی شهرستان ادب برگزار شد و محمدکاظم کاظمی، نعمت الله سعیدی، علی داودی، حسن صنوبری و علیرضا سمیعی دربارۀ چهل سال شعر انقلاب به بحث و گفت‌وگو پرداختند.

خلاصۀ جلسه:

✔️ محمد کاظم کاظمی: «ما با شعر انقلاب یک قرائت شیعی اسلامی خلق کردیم که حاوی مبارزه‌طلبی و عدالت‌خواهی است. از آنجایی‌که این قرائت اسلامی گمشده‌ای بوده که در تاریخ ما وجود داشته، نمی‌توانیم بگوییم شعر انقلاب حتی با پایان حکومت اسلامی از بین می‌رود.»

✔️ نعمت الله سعیدی : «برای درک مفهوم شعر انقلاب، باید در درجه‌ی اول ماهیت انقلاب را درک کنیم. انقلاب اسلامی چه در جنبه‌ی عدالت‌خواهی، چه در آزادگی و استقلالش، چه در دین-رهبری‌اش ذیل عنوان امر به معروف و نهی از منکر قرار می‌گیرد. شعر انقلاب هم باید تبلور و بروز این تفکر باشد.»

✔️ علی داوودی : «سبک و سیاق شعر گفتن و سلوک شاعرانه‌ای که در این چهار دهه وجود داشته دیگر پاسخگوی نیازهای جامعه نیست. جهان معاصر، جهان حوادث است و دیدن و درک انسان معاصر، موضوع اصلی شعر. به همین دلیل امروز شعری با عنوان شعر انقلاب به تجربه های جدید تری نیاز دارد.»

✔️ حسن صنوبری: «در زمانه‌ای که همه می‌خواهند حرف بزنند و کسی گوش شنیدن ندارد، شعر انقلاب خوب حرف زده است. اگر هم انقطاعی بین جریان‌های جدی شعر معاصر اتفاق افتاده و یا ‌در دوره‌هایی از هنرمندی و اصالت نسل اول شعر انقلاب فاصله گرفتیم، در نسل سوم این انقطاع دارد به پایان می‌رسد.نمونهٔ روشنش هم شعرهای شاعران بسیاری چون مهدی جهاندار، محسن رضوانی و... است. به هر حال ما نباید توقع داشته باشیم که از یک دوره تمام شاعران ماندگار شوند.»

✔️ علیرضا سمیعی : «شعر انقلاب -بدون در نظر گرفتن دوگانه‌ی فرم و محتوا- به مثابه وجدان ملی در دوران معاصر حاضر شده است؛ یعنی از یک طرف بخش‌هایی از تجربه های معاصر و قسمت‌هایی از میراث ادبی گذشته را جمع کرده و از طرف دیگر به مسائل کنونی واکنش نشان می‌دهد.»



امتیاز دهید Article Rating
نظرات

در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.